ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

Дата останнього оновлення:​ ​1 лютого ​2019 року

Будь ласка, прочитайте уважно дану Політику Конфіденційності, оскільки вона впливає на Ваші права та обов’язки.

Дана Політика Конфіденційності є самостійним юридичним документом. Ваші права та обов’язки при використанні веб-сайту (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільного додатку («Shark Taxi – заказ такси», «Shark Driver – Водитель») визначаються (можуть бути визначені) наступними документами (угодами): Terms of Use (Умови Використання); Disclaimer; іншими угодами (публічними офертами), про наявність яких ми повідомляємо Вас за допомогою нашого веб-сайту або мобільного додатку. Дана Політика Конфіденційності може містити посилання на будь-який вищезгаданий документ. Відсутність одного документу або всіх вказаних документів не впливає на дійсність даної Політики Конфіденційності.

РОЗДІЛ 1 – ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Ця Політика Конфіденційності регулює умови конфіденційності використання веб-сайту (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільного додатку (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель), встановлює загальні правила збору, обробки, розповсюдження, використання та зберігання персональних даних Користувача Власником (оператором) веб-сайту та/або мобільного додатку.

Ми дотримуємось усіх юридичних вимог для захисту Вашої конфіденційності. Наша Політика Конфіденційності є публічною офертою, що урегульовує питання того, яку саме Вашу інформацію Ми будемо збирати при використанні веб-сайту (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільного додатку (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель), як інформація буде використана, та як Ми будемо розповсюджувати її та захищати.

КОЖЕН КОРИСТУВАЧ ПОВИНЕН УВАЖНО ПРОЧИТАТИ ТА ДОТРИМУВАТИСЬ ЦІЄЇ ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ.

Використовуючи веб-сайт (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільний додаток (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель) Ви підтверджуєте, що дали згоду на всі умови цієї Політики Конфіденційності. Якщо Ви не згодні з даною Політикою Конфіденційності взагалі або частково, то Ви повинні відмовитись від використання веб-сайту (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільного додатку (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель).

Використовуючи веб-сайт (https://shark-taxi.ua, https://shark-taxi.com) та/або мобільний додаток (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель) Ви погоджуєтесь та надаєте свою згоду на збір і передачу нами Ваших персональних даних.

Ви надаєте та гарантуєте Нам право на обробку Ваших персональних даних, включно з правом на здійснення наступних заходів для обробки Ваших персональних даних (повністю або частково автоматизованих): зберігання, реєстрація, зміна, відновлення та видалення. Також, Ви погоджуєтесь, що Ваші персональні дані включені в базу персональних даних і будь-яке додаткове повідомлення щодо цього не потрібне.

РОЗДІЛ 2 – ВИЗНАЧЕННЯ

2.1. У даній Політиці Конфіденційності наступні терміни мають значення, що наведені нижче:

2.1.1. “Веб-сайт” означає веб-сайт (веб-сайти), що належать до https://shark-taxi.ua та/або https://shark-taxi.com;

2.1.2. “Мобільний додаток” (Shark Taxi – заказ такси, Shark Driver – Водитель) – це програмний додаток з відповідним функціональним призначенням, вказаним описом додатку (у разі наявності), назвою додатку, а також Terms of Use (Умовами Використання) (у разі наявності документа) “Shark Taxi – заказ такси” та/або “Shark Driver – Водитель”.

2.1.3. “Особисті дані​” або “Персональні дані” означає будь-яку інформацію, що може бути безпосередньо пов’язана с конкретною особою та може бути використана для її ідентифікації (включаючи інформацію щодо Вашої діяльності, таку як Ваше використання веб-сайту та/або мобільного додатку, в разі якщо вона безпосередньо пов’язана з особистими даними, в тому числі зібраними автоматично). Ми не вважаємо, що персональні дані включають інформацію, яка є анонімною та не ідентифікує конкретного користувача.

2.1.4. “Контролер” (“власник персональних даних)” означає особу, що визначає цілі та засоби обробки персональних даних.

2.1.5. “Розпорядник персональних даних” означає фізичну чи юридичну особу, яка обробляє персональні дані від імені Контролера.

2.1.6. “Власник” (“Власник веб-сайту”, “Власник мобільного додатку”) або “Оператор” або “Ми” (наш, нас) означає юридичну особу – ТОВ “Шарк Таксі”, що володіє виключними правами на об’єкти інтелектуальної власності – Веб-сайт та/або Мобільний додаток.

2.1.6.1. ТОВ “Шарк Таксі” також є юридичною особою, яка визначає цілі та засоби обробки персональних даних і яка обробляє персональні дані. Виходячи з цього, ТОВ “Шарк Таксі” є Контролером та Розпорядником персональних даних у значенні, наведеному в пунктах 2.1.4. та 2.1.5. цієї Політики Конфіденційності. Разом з тим, особою, що виконує функцію Розпорядника персональних даних, окрім ТОВ “Шарк Таксі”, може бути і інша особа, що обробляє персональні дані від імені ТОВ “Шарк Таксі” як Контролера.

2.2. Інші умови та поняття, використанні у даній Політиці Конфіденційності слід розуміти відповідно до Terms of Use (Умов Використання) (у разі наявності), якщо інше не зазначено в цій Політиці Конфіденційності.

РОЗДІЛ 3 – ​ІНФОРМАЦІЯ, ЩО ЗБИРАЄТЬСЯ ТА ОБРОБЛЯЄТЬСЯ

3.1. Користувач (Ви) дає нам свою згоду надати на наш запит будь-яку інформацію (включаючи будь-які персональні дані), що ми, на наш власний розсуд, вважатимемо необхідними для дотримання будь-яких законів і правил.

3.2 Технічними (програмними) засобами нашого веб-сайту та/або мобільного додатку можуть збиратися такі персональні дані, як: ім’я, контактний номер телефону, адреса електронної пошти, пароль, адреса, геолокація користувача, ліцензія водія (водійське посвідчення), дані щодо автомобіля (у т.ч. номер державної реєстрації транспортного засобу), Ваша фотографія, реквізити банківського рахунку та інша подібна інформація. Ви (користувач) надаєте свою добровільну та беззаперечну згоду на збір та обробку Нами вказаних персональних даних, а також їх передачу третім особам з метою забезпечення функціонування веб-сайту та/або мобільного додатку, та їх належної роботи.

3.3. Вищенаведена інформація та документація, описана в пункті 3.2., може бути запитана та/або зібрана нами заздалегідь для активації облікового запису на веб-сайті та/або в мобільному додатку, та/або інших послуг, що доступні на веб-сайті та/або в мобільному додатку. Будь-які сумніви щодо дійсності, достовірності та справжності наданих Вами документів та інформації вважаються вагомою причиною для відмови Вам у доступі до нашого веб-сайту, мобільного додатку та послуг.

3.4. Ви гарантуєте, що будь-яка інформація, надана Вами, є дійсною, актуальною, повною та точною.

3.5. Особисті дані збираються з усіх користувачів, включаючи незареєстрованих користувачів​. Ми збираємо особисті дані з працюючого веб-сайту та/або мобільного додатку і використовуємо інформацію, надану нам Вами, надіслану нам Вашим комп’ютером, мобільним телефоном, будь-яким іншим пристроєм, що може містити Вашу IP адресу, адресу електронної пошти, інформацію щодо пристрою, включаючи, проте не обмежуючись цим, ідентифікатор, назву, тип, операційну систему, інформацію щодо мобільного зв’язку та стандартну інформацію веб-журналу, наприклад, тип браузеру, сторінки до яких Ви мали доступ на нашому веб-сайті та/або в мобільному додатку. Коли Ви використовуєте пристрої з підтримкою місцезнаходження на нашому веб-сайті та/або в мобільному додатку, Ми також збираємо дані геолокації або використовуємо різноманітні шляхи визначення місцезнаходження такі, як дані датчика з Вашого пристрою, які можуть, наприклад, надавати дані на сусідніх точках доступу Wi-Fi. Ви (користувач) надаєте свою добровільну та беззаперечну згоду на передачу таких персональних даних третім особам з метою реалізації функцій веб-сайту та/або мобільного додатку та їх належної роботи.

3.6. Ми також збираємо та зберігаємо таку інформацію: запити користувача до служби підтримки стосовно роботи веб-сайту та/або мобільного додатку і пов’язаних з ним послуг, також інші питання та подібні запити користувачів.

3.7. Ми маємо право запросити у Вас додаткову інформацію (таку, як дата народження, номер і серія паспорту, номери, які Ви можете використовувати або зареєстрували у Вашому місцевому податковому органі, або інші персональні дані, які можуть бути використані для особистих цілей і які можуть знадобитися для дотримання нами вимог чинного законодавства). Ми можемо перевірити Ваші персональні дані перш ніж дозволити Вам користуватись нашим веб-сайтом та/або мобільним додатком. Ми також можемо отримати інформацію про Вас від третіх осіб, таких як служби перевірки особистих даних та/або постачальників послуг KYC (know your customer).

3.8. Заходячи на веб-сайт та/або до мобільного додатку чи використовуючи Наші продукти та послуги, Ми (або Google Analytics, або схожий постачальник послуг від Нашого імені) можемо розміщувати невеликі файли даних, які називаються файлами cookie на Вашому комп'ютері або іншому пристрої. Ми використовуємо ці технології для розпізнавання Вас як Користувача; для налаштування нашого веб-сайту і реклами; для аналізу ефективності реклами та збору інформації щодо Вашого комп'ютеру або іншого пристрою доступу, щоб зменшити ризики, допомогти запобігти шахрайству та підвищити довіру і безпеку. Ви можете контролювати використання файлів cookie в налаштуваннях Вашого браузеру. Якщо Ви відхиляєте чи видаляєте певні cookie-файли, пам'ятайте, що продуктивність відповідних функцій Наших веб-сайтів та послуг може бути неповною.

3.9. ВИ ПОГОДЖУЄТЕСЬ ІЗ ТИМ, ЩО ВАШІ ОСОБИСТІ ДАНІ МОЖУТЬ БУТИ ОБРОБЛЕНІ ТА ЗБЕРЕЖЕНІ НАМИ АБО НАШИМИ КОНТРАГЕНТАМИ  ПРОТЯГОМ ПЕРІОДУ, ЩО НЕОБХІДНИЙ ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ І ЗАДАЧ, ЯКІ ВИПЛИВАЮТЬ З ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ВЕБ-САЙТУ ТА/АБО МОБІЛЬНОГО ДОДАТКУ.

РОЗДІЛ 4 – ЯК МИ ВИКОРИСТОВУЄМО ВАШІ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ

Ми використовуємо надану Вами інформацію наступним чином:

4.1. Ми збираємо лише ті персональні дані Користувача, які Нам необхідні для правильного використання веб-сайту та/або мобільного додатку. Зокрема, Ми використовуємо Ваші дані для:

4.2. Власник Веб-сайту та/або Власник мобільного додатку є єдиним Контролером та Розпорядником даних, за винятком випадків, коли для Власника веб-сайту (мобільного додатку) існує об’єктивна необхідність контролювати/обробляти інформацію через контрагентів.

 РОЗДІЛ 5 – ​ЗБЕРІГАННЯ ТА ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

5.1. Власник веб-сайту (мобільного додатку) зобов'язується докладати будь-які розумні зусилля та дії, передбачені чинним законодавством, для зберігання Ваших персональних даних у таємниці за допомогою, зокрема (але не обмежуючись ними) firewall (брандмауер) та кодування даних, контролю фізичного доступу до Наших центрів обробки даних та контролю санкціонованого доступу до інформації (що розроблені відповідно до чинного законодавства та нормативних актів), санкціонований доступ до персональних даних лише для тих працівників або підрядників, які вимагають їх для виконання своїх обов'язків чи службових обов'язків.

5.2. Персональні дані Наших користувачів зберігаються і обробляються на серверах у Німеччині та призначені в першу чергу для користувачів з України. Відповідно Ваші персональні дані можуть тимчасово зберігатися та оброблятися і в інших юрисдикціях ніж Німеччина, зокрема, в Україні. Якщо Ви користуєтесь веб-сайтом та/або мобільним додатком з країн Європейського Союзу, Азії або будь-якого іншого регіону, де закони або правила, що регулюють збір, використання та розголошення персональних даних, відрізняються від українських законів, то будь ласка, майте на увазі, що використовуючи веб-сайт та/або мобільний додаток та/або наші послуги, які регулюються законодавством України, цією Політикою Конфіденційності та нашими Terms of Use (Умовами Використання ) (у разі наявності), Ви передаєте свою особисту інформацію (персональні дані) в Україну, і Ви погоджуєтесь на цю передачу.

5.3. Ми залишаємо за собою право зберігати, обробляти та передавати Ваші персональні дані на наші сервери у різних юрисдикціях, де розташовані наші потужності або постачальники послуг. Також персональні дані можуть оброблятися працівниками, які працюють для Нас або для одного з Наших постачальників послуг. Персонал може займатися виконанням Наших послуг та/або обробкою Вашої інформації та надавати допоміжні послуги. Надсилаючи свої особисті (персональні) дані, Ви погоджуєтеся з їх передачею, збереженням та/або обробкою. Ми будемо вживати всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб Ваші особисті дані було оброблено надійно та відповідно до цієї політики. Треті сторони можуть бути розташовані в інших країнах, де закони про обробку персональних даних можуть бути менш суворими, ніж у Вашій країні. Час від часу персональні дані можуть також зберігатися в інших місцях, і в таких випадках ми гарантуємо, що персональні дані будуть зберігатися та оброблятися з належним рівнем догляду та безпеки.

5.4. Хоча Ми і вимагаємо, щоб користувачі надавали Нам адресу електронної пошти та інші персональні дані, Ми не будемо розголошувати особисту інформацію без попередньої згоди користувача, окрім випадків, передбачених Цією Політикою Конфіденційності. Ми можемо зв’язатись з користувачем за допомогою електронної пошти щодо питань роботи Нашого веб-сайту та/або мобільного додатку.

РОЗДІЛ 6 – ТРЕТІ СТОРОНИ

6.1. Ми можемо поширювати (передавати) персональні дані користувачів:

6.2. В інших випадках ми не надаємо Ваші особисті дані іншим користувачам веб-сайту без Вашої згоди.

РОЗДІЛ 7 – ІНТЕГРАЦІЯ ПОСЛУГ ТА ПОСИЛАНЬ ТРЕТЬОЇ СТОРОНИ

7.1. Наш веб-сайт та/або мобільний додаток час від часу може містити посилання до/з веб-сайтів та/або мобільного додатку мережі Наших партнерів, рекламних агентств та філій (що включають, проте не обмежуються, веб-сайтами, на яких рекламується наш веб-сайт). Якщо Ви перейдете за посиланням будь-яких з цих веб-сайтів та/або мобільних додатків, то майте на увазі, що ці сайти або інші послуги, що можуть бути доступні через них, мають свою власну Privacy Policy (Політику Конфіденційності), і що Ми не несемо жодної відповідальності або зобов’язання за цією Політикою Конфіденційності чи будь-які особисті дані, які можуть бути отримані через ці веб-сайти або послуги, такі як контактні дані та дані місцезнаходження. Будь ласка, перевірте ці правила, перш ніж надіслати свої особисті дані на стороні веб-сайти або використовуючи відповідні послуги.

РОЗДІЛ 8 – ЗАХИСТ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ВАШОЇ ДИТИНИ

8.1. Наш веб-сайт та/або мобільний додаток не призначений для користування особою молодше 18 років (і навіть старшого віку, якщо законодавство Вашої юрисдикції передбачає отримання повної правоздатності фізичної особи старше 18 років), хоча Ми розуміємо, що дитина може спробувати використати наш веб-сайт та/або мобільний додаток. Якщо Ви дитина, ви повинні утриматись від використання Нашого веб-сайту та/або мобільного додатку. Якщо Ви є батьками або опікуном і вірите, що Ваша дитина використовує Наш веб-сайт та/або мобільну програму, будь ласка, зв'яжіться з нами, щоб видалити обліковий запис Вашої дитини; ми залишаємо за собою право вимагати від Вас перевірки Ваших стосунків з дитиною, перш ніж ми будемо виконувати такий запит. Якщо ми виявимо, що дитина створила обліковий запис на нашому веб-сайті та/або в мобільному додатку, ми негайно скасуємо його, як тільки Ми його виявимо, Ми не будемо використовувати цю інформацію для будь-яких цілей, і Ми не розкриємо інформацію для третіх сторін. Однак, як батьки такої дитини, Ви розумієте, що Ви несете юридичну відповідальність за будь-які дії Вашої дитини.

РОЗДІЛ 9 –​ ​ЗБЕРІГАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

9.1. У відповідності з чинним законодавством і, за необхідності надання послуг Нашим Користувачам, Ми можемо зберігати Ваші Особисті дані. Ця вимога обумовлена необхідністю дотримання юридичних зобов'язань та вирішення можливих суперечок. Ми можемо зберігати Ваші особисті дані доти, доки Ваш обліковий запис буде активним. Ваші особисті дані можуть зберігатись і протягом більшого періоду – до того часу, поки така інформація залишатиметься незамінною дня нас, у тому числі для вирішення будь-яких питань, що можуть з’явитися пізніше.

РОЗДІЛ  10 – ​БЕЗПЕКА

10.1. Ми використовуємо відповідні електронні та процедурні заходи для захисту конфіденційності інформації, яку Ви надаєте Нам, від втрати, неправильного використання, розголошення, зміни та знищення.

10.2. БУДЬ ЛАСКА, МАЙТЕ НА УВАЗІ, ЩО ПЕРЕДАЧА ДАНИХ АБО ІНФОРМАЦІЇ (ВКЛЮЧАЮЧИ ЗВ’ЯЗКИ ЕЛЕКТРОННОЮ ПОШТОЮ) ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ АБО ІНШІ ПУБЛІЧНО ДОСТУПНІ МЕРЕЖІ НЕ Є СТОВІДСОТКОВО ЗАХИЩЕННОЮ. БУДЬ ЛАСКА, МАЙТЕ НА УВАЗІ, ЩО МИ НЕ НЕСЕМО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА БЕЗПЕКУ БУДЬ-ЯКОЇ ПЕРЕДАЧІ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ, АБО ТРЕТІЙ СТОРОНІ.

РОЗДІЛ ​11 –​ ​ ОНОВЛЕННЯ ТА ЗМІНИ ДО ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

11.1. Ми залишаємо за собою право в будь-який час модифікувати або вносити зміни до цієї Політики Конфіденційності. Ви зобов’язані регулярно переглядати цю Політику Конфіденційності. Факт використання Вами нашого веб-сайту та/або мобільного додатку означає Вашу згоду на прийняття будь-яких можливих змін, поправок та оновлень.

РОЗДІЛ 12 – ВАШІ ПРАВА ЯК СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

12.1. Ви, як суб'єкт Персональних даних, маєте всі права передбачені положеннями статті 8 Закону України «Про захист персональних даних». Ви погоджуєтесь з тим, що реалізація Ваших прав відбувається з урахуванням приписів цієї Політики Конфіденційності. Нижче (у пунктах 12.2. та 12.3.) наведено спосіб реалізації деяких з Ваших прав, передбачених положеннями Закону України «Про захист персональних даних».

12.2. Як видалити Ваші персональні дані?

У Вас є право вимагати виправлення Ваших Персональних даних, їх оновлення, повного видалення або видалення неправильних та/або неточних даних шляхом надсилання листа на адресу Нашої електронної пошти (email) – support@shark-taxi.com. Разом з тим, Ваш запит з такою вимогою має бути обумовлений використанням Нашого Веб-сайту та/або Мобільного додатку, а також Нашими юридичними обов’язками перед Вами.

12.3. “Як заборонити обробку Ваших Персональних даних, якщо Ви попередньо надали дозвіл на їх обробку? Як отримати Ваші Персональні дані зібрані Нами?

Якщо Ви бажаєте заборонити обробку Персональних даних або отримати Ваші Персональні дані забрані Нами, Ви можете відправити відповідний запит на адресу Нашої електронної пошти (email) – support@shark-taxi.com.

РОЗДІЛ 13 – ЗВОРОТНІЙ ЗВ’ЯЗОК

13.1. Якщо Ви маєте будь-які інші питання стосовно цієї Політики Конфіденційності, будь ласка, зв'яжіться з Нами – support@shark-taxi.com.